Bio

Klik hier om een lange en korte versie van onze bio te downloaden. Click here for the English version of our bio. Wil je een presskit? Neem dan even contact met ons op.

Vijf enthousiaste muzikanten vormen samen NoKeys. Verschillende achtergronden en leeftijden maar met één gedeelde passie; een lekker stukje muziek. NoKeys gooit graag de beuk erin maar ook de gevoelige snaar mag geraakt worden op z’n tijd.

De naam NoKeys is ontstaan doordat bij ieder nummer dat in het repertoire opgenomen werd, men erachter kwamen dat er eigenlijk toetsen nodig waren. Bij gebrek aan een toetsenist is er begonnen om deze partijen in te vullen met de instrumenten die wel tot de beschikking stonden. Snel kwam de realisatie dat dit prima ging en de invulling van ‘keys’ makkelijk vervangen kon worden door bas of gitaar. Deze stijl ligt ook een stuk beter in het straatje, no-nonse en lekker rockend! Dat er regelmatig onduidelijkheid is over waar de sleutels van het repetitiehok zijn zou er ook mee te maken kunnen hebben…

De band is voor het eerst bij elkaar gekomen in 2016, ontstaan vanuit een workshop bij Nico Spruijt. De eerste 1,5 jaar is er gerepeteerd in de Anker Studio. Sinds september 2017 is POPEI de vaste thuisbasis waar iedere maandagavond gerepeteerd wordt. Hoewel er gedurende die periode wel wat wisselingen binnen de band zijn geweest, hebben we nu de perfecte bezetting. De band is compleet en gaat ervoor!

Eindhovense rockcoverband NoKeys bestaat uit de volgende bezetting:

Céline Tuns: lead vocal

Mark Thieke: Drums + backing vocal

Jeroen van Gelder: basgitaar + backing vocal

Guido Josquin: Gitaar + vocal

Jip Steenbakkers: Gitaar + backing vocal